הרצאות לארגונים, מקומות עבודה ובתי ספר (מספר אישור בגפ"ן 43784)- אלימות סמויה ונרקיסיזם
זיהוי והתמודדות עם אלימות סמויה ונרקיסיזם בזוגיות.
מבט מאחורי הקלעים של נפגעת התעמרות
תוכנית אימון

בכל ארגון, סביבת עבודה בריאה ותומכת היא מפתח לשיפור ביצועים ולהגדלת תחושת השייכות והנאמנות של העובדים. התנהגות פוגענית בעבודה וזוגיות אלימה בבית משפיעות בצורה ישירה על הבריאות הנפשית והפיזית של העובדים, ובכך על יכולתם לתפקד בעבודה בצורה מיטבית.
זוגיות אלימה נפשית גורמת לסבל מתמשך ונוראי, והיא יכולה להסלים לאלימות פיזית ולסכנת חיים. השפעותיה ניכרות גם במקום העבודה, כשהיא מובילה לבעיות בריאותיות, היעדרויות תכופות, פגיעה בתפקוד ובתפוקה, חוסר ריכוז, טעויות, חרדה ועוד. העלאת המודעות לסימני האזהרה ומתן כלים להתמודדות עם מצבים אלו היא קריטית לשיפור החיים האישיים של העובדים ולהצלת חיים.
התעמרות בעבודה משפיעה על הבריאות הנפשית והפיזית של העובדים ויכולה לגרום למתח כרוני, ירידה בביטחון העצמי, פגיעה בריכוז וביצירתיות ואף בעיות בריאותיות כגון כאבי ראש, עייפות ומחלות כרוניות. מצב זה עלול להוביל לאווירת עבודה שלילית, פגיעה בפרודוקטיביות ובסופו של דבר להגדלת תחלופת העובדים. ההרצאות המוצעות מספקות כלים מעשיים לזיהוי סימני אזהרה מוקדמים ומתן מענה נכון, ובכך תורמות ליצירת סביבת עבודה בטוחה ומכילה ולהצלת חיים במקרים של זוגיות אלימה.
ההרצאות כוללות סיפור אישי של לימור הלביאה כבוגרת "מצטיינת" לאלימות סמויה בזוגיות ובעבודה.
ההרצאות שלי
נשים לב לסימנים - זיהוי והתמודדות עם אלימות סמויה ונרקיסיזם בזוגיות
בהרצאה זו, אני מתמקדת בזיהוי סימנים ראשוניים של אלימות סמויה ונרקיסיזם במערכות יחסים זוגיות. אלימות נפשית בזוגיות עלולה להסלים לאלימות פיזית ולסכנת חיים, ולכן חשוב לזהות את הסימנים המוקדמים ולהעניק כלים להתמודדות עם מצבים אלו. בהרצאה נלמד כיצד לזהות את הסימנים הקטנים של התנהגות פוגענית וכיצד לנקוט צעדים בטוחים כדי להגן על עצמנו. הארגון יכול להיות שותף בהצלת חיים על ידי מתן ידע וכלים לעובדים בנושא חשוב זה. פרטים נוספים על ההרצאה
ההרצאה נשים לב לסימנים – מאושרת במערכת גפ"ן – מאגר הספקים המורשים במשרד החינוך. ניתן להזמין את ההרצאה ל:
- מורים ולצוותי חינוך בבתי ספר – במסגרת תקציב משרד החינוך – מספר התוכנית בגפ"ן הוא 43784
- ההרצאה מותאמת גם לנערים ונערות בגילאי ט'-יב'.
עובד טוב הוא עובד שטוב לו - מבט מאחורי הקלעים של נפגעת התעמרות
בהרצאה זו, אני משתפת את חוויותיי האישיות כנפגעת התעמרות לשעבר ומעניקה מבט מאחורי הקלעים על המגפה הסמויה של התעמרות בעבודה. ההרצאה עוסקת בזיהוי הסימנים להתנהגות מתעמרת, ההשלכות הנפשיות והפיזיות של חוויות אלו, ודרכי התמודדות עם מצבים כאלה. המשתתפים ילמדו כיצד להגן על עצמם וליצור סביבת עבודה תומכת ומכילה. מנהלים ומנהלות ייחשפו לתובנות עמוקות על ההשפעה של התנהגות מתעמרת מצידם על העובדים, ויבינו את ההשלכות החמורות של התנהגות זו.
זיהוי והתמודדות עם אלימות סמויה בזוגיות צעירה
ההרצאה מיועדת לבני ובנות נוער ומתמקדת בזיהוי והתמודדות עם אלימות סמויה במערכות יחסים זוגיות. זוהי הרצאה חשובה וקריטית, המסייעת בהצלת חיים על ידי העלאת המודעות לסימנים המוקדמים של אלימות רגשית, נרקיסיזם והתנהגות פוגענית. בהרצאה נעמיק בהבנת התופעה ונעניק כלים פרקטיים שיעזרו לנוער להתמודד עם מצבים מורכבים בזוגיות. ההרצאה מותאמת גם לצוותי חינוך, ומטרתה להעניק להם את הידע הנחוץ לזיהוי ומניעת אלימות סמויה בזוגיות של תלמידיהם. ההרצאה משלבת סיפורים מהחיים, כלים מעשיים, ושיח פתוח כדי להעלות את המודעות ולעודד קבלת החלטות מושכלת ובריאה בזוגיות.

היתרונות לארגון
- הגברת המודעות למניעת אלימות סמויה – ההרצאה מספקת כלים פרקטיים לזיהוי סימני אלימות רגשית סמויה, תופעה המתרחשת מתחת לפני השטח אך בעלת השלכות נפשיות חמורות. הכרת הסימנים מוקדם עשויה להציל נפשות ולמנוע הידרדרות במצבים רגשיים קשים.
- לקיחת חלק במטרה חברתית נעלה – הארגון שותף למאבק במניעת סבל מתמשך והצלת חיים. על ידי הזמנת ההרצאה, הארגון מסייע במניעת הידרדרות במצבי אלימות סמויה ומאפשר לאנשים שנמצאים בקשרים פוגעניים לקבל את התמיכה הנכונה בזמן.
- כלים למנהלים ומנהלות לזיהוי והכוונה – ההרצאה מיועדת לא רק לעובדים החווים אלימות סמויה, אלא גם למנהלים ומנהלות. היא מעניקה להם כלים לזיהוי הסימנים בזמן ולהענקת הכוונה מתאימה, עידוד לקבלת עזרה מקצועית.
- מניעת סבל מתמשך ופגיעה רגשית בקרב העובדים – תכני ההרצאה מסייעים לאנשים לזהות קשרים רעילים גם בסביבת העבודה, לשפר את היכולת להציב גבולות בריאים, ולהגן מפני לחץ רגשי מתמשך.
- הטבה מיוחדת לעובדי הארגון – בנוסף, הארגון שמזמין את ההרצאה מקבל קוד הטבה לעובדיו לפנייה אישית לתהליכים אישיים וקבוצתיים בקליניקה.